Sök
Stäng denna sökruta.

Kvalitet och säkerhet

För oss är en säker arbetsplats och friska medarbetare som följer den branschstandard som är framtagen väldigt viktig. Nedan kan ni läsa om de metoder, certifieringar och regler vi följer för att uppnå detta.

European Tree Worker (ETW)

Alla våra arborister arbetar enligt den branschstandard som finns och är ett sätt att främja en säker arbetsplats och god trädvård.

Den vanligaste certifieringen för klättrande arborister i Sverige är ETW – European Tree Worker som drivs av EAC – European Arboricultural Council.

Denna innefattar prov på teoretiska kunskaper kring träd, praktiska kunskaper inom beskärningsteknik, klätterteknik, räddningssituationer med mera.

ID06

ID06 lanserades 2006 av Byggföretagen för att främja sund konkurrens och säkra arbetsplatser i byggbranschen. Då vi ofta arbetar i anslutning till byggarbetsplatser så har alla våra arborister ID06.

Säker skog

Säker Skog startade som ett projekt 2001, men är idag en ekonomisk förening. Säker skogs verksamhet syftar till att öka säkerheten för de som arbetar med röjsåg, motorsåg och fyrhjuling. Vi har därför alla motorsågskörkort genom Säker Skog.

Arbetsmiljöverket

För att minska antalet olyckor så ställer Arbetsmiljöverket krav på oss som arbetar på höjd och med motorsåg. Från och med 2019-11-01 så ingår även arborister i AFS 2000:6 med kompletteringen AFS 2019:10 Mast- och stolparbete. Där ställs krav på den fysiska förmågan och medicinska hälsan hos alla som arbetar på en höjd över 13m med fallrisk. Alla våra anställda möter dessa kraven och andra regler som Arbetsmiljöverket ställer i vår bransch.

Kvalitets- och Miljöledningssystem

För att säkerställa att vår personal får möjligheten till en sund arbetsplats med möjligheter att utvecklas samtidigt som vi ska kunna arbeta effektivt så har vi infört ett kvalitets-och miljöledningssystem.

Kundomdömen

För att veta var vi kan förbättra vår verksamhet och även veta vad vi gör bra så samarbetar vi med Reco.se för att samla in omdömen från våra kunder. Genom att använda en oberoende part till insamlingen så förhindrar det oss att manipulera resultatet och det ger en genuin bild av vad våra kunder tycker om oss.

Innehållsförteckning