Genom att sektionsfälla trädet så plockar vi ner trädet i smådelar. Vi kan då fira ner alla delarna säkert till marken med linor för att inte skada kringliggande föremål och byggnader. Detta innebär att inga träd är omöjliga för oss.

Sektionsfällning

Beroende på förutsättningarna, tar vi alltid hänsyn till trädets omgivning och använder en lämplig metod för fällning till just det trädet på just den platsen.

Vi utför både precisionsfällning från marken och avancerade fällningar klättrandes i träden. Vi använder oss även av lift, kran eller sågbil om förutsättningarna kräver det eller om vi anser att kostnaden blir bättre för er som kund.

Då Bjärred ligger nära vårt kontor i Alnarp så kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser på trädfällning.

Våra arborister innehar motorsågskörkort A, B, C och E samt liftkort.

Tilläggstjänster

Vi kan erbjuda flera tjänster i samband med trädfällning.

Stubbfräsning

Denna tjänsten ingår inte i trädfällning utan är något som måste specificeras separat. Vi har vår egen maskin och kan oftast fräsa stubben i samband med att vi fäller trädet så att allt blir klart på en gång. Läs mer om denna tjänsten här.

Vedkapning

Vill ni behålla stammar och större grenar för att elda med? I så fall kan vi kapa upp dem till vedlängder så att ni själva kan klyva dem senare. Vi klyver tyvärr inte veden till er men vi kan hyra ut en hydraulisk vedklyv om så önskas.

RUT

Trädfällning är en tjänst du kan få RUT-avdrag på. Meddela oss gärna detta och vem som avdraget ska stå på när vi är på kundbesök så att vi ställer offerten till rätt person.

Flisning

Har ni mycket rabatter och önskar täcka dessa med flis från alla grenar och tunnare stammar? Vi har tillgång till flismaskin som tar upp till 15 cm grenar.

Bortforsling

Givetvis så kan vi forsla bort ert material om ni önskar detta. Oftast så sker detta med lastbil som kommer och hämtar materialet vardagen efter vi utfört arbetet. Önskar ni ta hand om riset själva så kapar vi upp det i hanterbara längder. Bortforsling ingår tyvärr inte i tjänster som berättigar RUT-avdrag.

Stormskadade träd

Vi har stor erfarenhet av att hantera stormskadade träd. Antingen att rensa ur grenar som blivit skadade av stormen eller att fälla resterna av trädet. Vi hanterar även träd som landat på byggnader eller fordon. Normalt sett så är det ditt försäkringsbolag som tar hand om kostnaderna i detta fallet. Kontakta dem först och hör vad som gäller i ditt fall, och så lämnar vi en offert på vårt arbete till dig.

Kontakta oss

Behöver du hjälp med trädfällning i Bjärred? I så fall ta kontakt med oss via kontakt-sidan så återkommer kontakta vi dig för att boka in ett kostnadsfritt besök.